Изпрати запитване Твоето уеб присъствие е важно!

Изработка на качествен уеб сайт

Devnox Ltd. 1664 04.04.2017

При изработка на сайт, трябва да се вземат някои решения относно дизайна, които ще работят индивидуално за конкретния бизнес и ще задържат вниманието на потребителя.

Уеб дизайна трябва да бъде от най-добро качество за да е атрактивен за посетителите и така те да могат да се задържат за по-дълго на уеб сайта и съответно да станат клиенти. Уеб сайтът трябва да е удобен и лесен за навигация за потребителя.

Фокусирането върху качествения уеб дизайн ще допринесе за емоционален допир на потребителя с уеб сайта.

Избора на уеб дизайн компания, дизайнер

Обмислянето на избора на уеб дизайн компания или самостоятелен уеб дизайнер, които имат опит и солидно портфолио ще реши дали ще „излезе“ качествен уеб сайт.

За постигането на разбирателство между клиента и уеб дизайнера, което да доведе до качествен продукт се препоръчва внимателно и ясно разбрано обясняване на стратегията и тактиките които определят бизнеса.

Избор на уеб дизайн компания

Веднъж след като е създаден, уеб сайтът има нужда от поддръжка. Често трябва да се редактира съдържанието сайта и да се създават нови страници. Най-добрите сайтове са по поръчка, с други думи, специално написани с напълно различен код и функционалност от останалите в интернет пространството. Това включва:

Един от най-важните фактори за качествен уеб сайт е системата за новини, блог, която е желателно да бъде разширявана всекидневно.

Всички материали които се намират на уеб сайта трябва да бъдат специално изработени за него. Това са:

  • Уеб графики
  • Изображения
  • Текстове
  • Блог статии
  • Аудио
  • Видео

Използването на горе изброените от интернет намалява значително качеството на уеб сайта.

Качество на уеб сайта

Добрият уеб дизайн се изразява изцяло в съдържание на уеб сайта. Това е ключов фактор дали този сайт е поредният „сбор от интересни материали от интернет“ или качествено изработени материали, които се публикуват в интернет за първи път.

Качественият уеб сайт трябва да има ясно изразена цел, мисия, насока, съобщение, което да се разбира ясно и лесно от потребителя. Честността е ключов фактор за спечелване доверието на потребителя.

Качествените уеб сайтове се определят с думите честност, фокусиране, изчистеност, непредвидимост, иновации.

Качествен уеб сайт от Devnox Ltd.

Най-голямата грешка при изработката на уеб сайт е, че

Първо се прави дизайнът

След това написването на кода

Създаването на уеб сайта

И чак тогава се мисли за съдържание

Това спира процеса по цялостната изработка на последния й етап, а именно – запълването със съдържание.

За да се избегне този катастрофален момент, трябва да се действа именно в обратният ред:

Написване на качествено и уникално съдържание

Създаване на изображения и графики, подкрепящи текста

Ясна цел за структурата на уеб страниците

И тогава се изработва дизайна на база материалите, които ще се използват за запълването на съдържанието

И накрая се пише кодът

След това остава само да се напълнят всички уеб страници с качественото съдържание и изображенията

Това е формула, която работи в 100% от случаите. Също така се спестява много време, а при евентуална уговорка с компанията, която пише кода да пълни сайта със съдържание по време написването на кода намаля времето за изпълнение на цялостния проект с цели дни.

По този начин клиента, дизайнера и разработчиците на кода могат „да си представят картина, която да нарисуват“, а не да рисуват, докато се получи картина.

Интернет и качествения уеб сайт

Всеки ден в интернет пространството се пускат нови сайтове. Някои от тях са със 100% копирано съдържание от други уеб сайтове, други са 100% натурални, качествени и не съдържат нито едно копирано изречение. И в двата случая за да е успешен уеб сайта е нужно да се спазва едно единствено правило – развитие! Стотици хиляди сайтове биват открити и след това оставени на съдбата. Това е възможно най-лошият сценарий за един уеб сайт. Независимо дали съдържанието е качествено или некачествено, ако няма поддръжка и развитие посоката е само една – надолу!

За да се задържите на челни позиции в резултатите от търсачките трябва да давате качествена информация, които потребителите могат да оценят и най-важно да споделят с други потребители и така те да се връщат и да водят нови.

Йерархията на страниците в един качествен уеб сайт е проста и логична – на първата страница се публикува най-важната информация със съобщение до потребителя и после се разбива на отделни уеб страници с ясна и изразена насоченост.