Изпрати запитване Твоето уеб присъствие е важно!

SEO оптимизация за търсачки е процес в който класирането на конкретни страници е подобрено, както и увеличаването на честотата с която сайта се появява в резултатите от търсене.

Като част от услугата уеб дизайн ние извеждаме най-важните SEO опции в контролния панел. За да не губи позиции, уеб сайта трябва да се поддържа ежедневно.

Непрекъснатата оптимизация гарантира, че сайта ще продължи да дава резултати, като не губи позиции от класирането.

SEO фактори

Много фактори повлияват на класирането на сайта. Това могат да бъдат ключови думи в съдържанието, подредбата на HTML кода, заглавия и описания на всяка страница (Title Tag & Meta Tag), добре замислено и форматирано съдържание на уеб страниците с подзаглавия и удебеляване (H1, H2…H3; Strong & Bold) и т.н.

Увеличаването на броя входящи линкове от други уеб сайтове, които са добре класирани също ще засили класирането.

Оптимизирането на уеб сайтове е различно за отделните търсачки, но се работи главно за Google. Гигантът е „машина за бълване на иновации“, затова когато се говори за SEO оптимизация обикновено става въпрос за Google.

Не много добре оптимизиран уеб сайт може да се класира по дадени ключови фрази в bing.com & yahoo.com на предни страници (например 3та), а в google.com да е на по-задни позиции (например 10та страница). Това говори за качественото отсяване на гиганта сред билионите уеб страници.

Черно срещу Бяло SEO оптимизиране (Black Hat vs White Hat SEO)

SEO оптимизаторските техники попадат в две категории – Черна и Бяла (Black Hat SEO & White Hat SEO).

Black Hat SEO

Black hat SEO включва техники, които не са одобрени от търсачките. Този вид техники са ефективни, но обикновени за кратък период от време. С други думи, докато „бъдат заловени“. Търсачките и особено Google работят срещу Black hat SEO техниките, които се използват от оптимизаторите.

Главната злоупотреба с тови вид оптимизиране е изграждането на линкове към уеб страниците (link building), което се изразява в купуване на линкове и инструменти които изграждат голям брой линкове за кратко време в цялата мрежа.

Работата срещу Черното SEO се осъществява чрез алгоритми, които лесно могат да разберат изкуственото подобряване на уеб сайта. Всички алгоритми са ни познати като любимите „животинки“ на Google. Това са познатите ни Panda, Penguin и Hummingbird (панда, пингвин и колибри).

„Животинките на Google“ нямат друга работа, освен да „залавят сайтове“, които са изкуствено подобрени, чрез „черни техники“. Техните наказания са намаляване на позициите в класирането и изключване от резултатите.

Black hat SEO може да навреди много на уеб сайта. Едно сериозно наказание за използване на черни техники може да отнеме до година за възстановяване на доверието на Google. Добре подготвен оптимизатор може да намали срока на наказанието.

White Hat SEO

White Hat SEO използва техники, които са одобрени и препоръчани от търсачките. Това е SEO оптимизация - за хора (техники изцяло насочени към потребителското изживяване).

White Hat SEO означава качество. Качествените уеб страници не остават незабелязани. Това обикновено са „любимците на Google“. Качественото съдържание с релевантност (на еднаква тематика) е най-мощния инструмент за Бяло SEO.

Копираното съдържание от други уеб страници и това което няма релевантност (на различна тематика) се отсява към некачествените уеб страници от индекса на Google и следователно назад в класирането.

За по-бързи резултати от оптимизирането е много важно преди това не се е използвало Черно SEO, което може да е довело до наказание за дълъг период. Добрият оптимизатор може да „изчисти името“ на сайта като премахне всички неодобрени подобрения, приложи White hat SEO и кореспондира с Google за промените.

White hat SEO техниките включват:

Ключови думи

Използването на ключови думи в заглавието, описанието и съдържанието на уеб страниците с които не трябва да се злоупотребява. Ключовите думи трябва да са добре подбрани чрез анализ.

Качествени линкове (link building)

Вече с намаляващо значение, но оставащ фактор са линковете към уеб страниците от качествени уеб сайтове на същата тематика. Тук се залага изцяло на качеството, а не количество. Един качествен линк се равнява на десетки не толкова качествени, които може рефлектиращо да навредят.

Качествено съдържание

Качественото съдържание е ключът към резултатите от White hat SEO. Съдържание, което е написано добре, уникално, етично, с шеги към големи групи хора, с премерено количество ключови думи и добре форматирано гарантира резултати.

White hat SEO техниките не свършват дотук.

Ако трябва да опишем този вид SEO с една дума, то това е качество.

Как работим ние?

Ние работим с клиента за да сме сигурни, че техниките които прилагаме съответстват изцяло на бранда и целите на бизнеса.

В Devnox залагаме на White hat SEO за дълготрайни резултати. Залагаме на качеството.

Запитване за оферта