Изпрати запитване Твоето уеб присъствие е важно!

20+ безплатни калиграфски шрифта, за да оживите вашите дизайни

20+ безплатни калиграфски шрифта, за да оживите вашите дизайни
Devnox Ltd. 312 03.06.2024

Калиграфските шрифтове са чудесен инструмент за дизайн. Те могат да добавят нотка характер към вашия уеб дизайн, опаковка или презентация за продажби.

Нашият списък с безплатни калиграфски шрифтове в тази публикация може да вдъхнови игривост или да добави модерна изтънченост, мечтателен винтидж или изразеност към вашите дизайни.

22-те най-добри безплатни калиграфски шрифта за изтегляне

Шрифтовете могат да вдъхновят разнообразни дизайни за различни видове уебсайтове, затова ето някои от най-добрите безплатни калиграфски шрифтове, които можете да използвате за всяка марка.

1. Olivia Script

Шрифт Olivia Script

Olivia Script е изтънчен и свеж калиграфски шрифт, който го прави предпочитан за сватбени покани и плакати. Olivia Script е наличен за безплатна лична и комерсиална употреба. Елегантният му вид прави шрифта отличен избор за уеб дизайн на спа центрове и хижи, туристически списания и бутици.

Свали Olivia Script
 

2. Noelan Script

Шрифт Noelan Script

Noelan Script включва стилистични елементи на дизайна, включително лигатури, които го правят изчистен и модерен шрифт. Можете да изтеглите Noelan Script във формат OTF и да го използвате както за лични, така и за комерсиални цели. Noelan Script е идеален за професионални аутсорсинг услуги в областта на административните дейности, уеб дизайна и създаването на съдържание.

Свали Noelan Script
 

3. Lauren

Шрифт Lauren

Димитрий Чирков създаде Lauren — красив ръчно изработен шрифт, който включва лигатури и лични акценти, правейки го идеален за брандиране и поздравителни картички. Това е един от най-добрите безплатни калиграфски шрифтове за използване в уебсайтове за храна, вино и занаяти.

Свали Lauren
 

4. Pinyon Script

Шрифт Pinyon Script

Забележителен шрифт с изразителни линии и наклони, който е идеален за банери и заглавия. Шрифтът е безплатен за комерсиална употреба и неговият дизайн е подходящ за туристически и лайфстайл списания и блогове.

Свали Pinyon Script
 

5. Mattilda

Шрифт Mattilda

Mattilda се отличава с точни ъгли и забавен ръчно писан вид, който се вписва добре в лога и брандирането. Уникалният и удебелен дизайн на Mattilda привлича вниманието ви и би подхождал на онлайн списания, свързани със спорт и забавления. Шрифтът е безплатен за лична и комерсиална употреба.

Свали Mattilda
 

6. Frutilla Script

Шрифт Frutilla Scrip

Шрифт на Иън Микраз, който предлага 277 глифа и 86 алтернативни знаци за по-голяма свобода в дизайна. Frutilla е свеж, чист, луксозен и изтънчен шрифт. Този красив калиграфски шрифт е отличен избор за брандиране на марки за грижа за кожата и косата.

Свали Frutilla Script
 

7. Lobster

Шрифт Lobster

Lobster е впечатляващ монолинеен шрифт с игриви дизайнерски елементи, които правят шрифта идеален за онлайн магазини за обувки и аксесоари или за магазини за тийнейджъри. Този забавен шрифт също е подходящ за всякакви онлайн детски магазини.

Свали Lobster
 

8. Pacifico

Шрифт Pacifico

Както подсказва името, този смел ретро шрифт е вдъхновен от културата на сърф. Можете да използвате този шрифт за банери и брандиране на различни сфери, от уебсайтове за планиране на събития до пътнически блогове и още.

Свали Pacifico
 

9. Qwigley Regular

Шрифт Qwigley Regular

Шрифтът има древен и митичен вид и е подходящ за магазини, които продават уникални артикули като стоки от типа на Dungeons and Dragons.

Свали Qwigley Regular
 

10. Yesteryear

Шрифт Yesteryear

Yesteryear — както подсказва името — вдъхновява винтидж усещане във вашите дизайни. Шрифтът се вписва добре в уеб дизайни за кафенета, храни и др.

Свали Yesteryear
 

11. Allura Regular

Шрифт Allura Regular

Allura Regular е чист и разбираем шрифт с красиви и плавни щрихи. Чистият ръчно писан вид е подходящ за опаковки и също така е идеална опция за уебсайтове за пътувания, начин на живот и фотография.

Свали Allura Regular
 

12. Sophia

Шрифт Sophia

Това е един от най-очарователните безплатни калиграфски шрифтове за използване в блогове за изкуство и музика. Sophia е безплатен за лична и комерсиална употреба.

Свали Sophia
 

13. Dr Sugiyama

Шрифт Dr Sugiyama

Ако търсите необичайни и разнообразни линии във вашия дизайн, Dr Sugiyama е вашият шрифт! Шрифтът има смел изглед на писалка, който работи добре на сватбени картички. Старомодното, “джази” усещане на Dr Sugiyama го прави също така перфектен за уебсайтове за събития и забавления.

Свали Dr Sugiyama
 

14. Fabfelt Script

Шрифт Fabfelt Script

Fabfelt Script е монолинеен шрифт, който е чист и разбираем, подходящ за заглавия и брандиране. Шрифтът е идеалното съчетание от елегантност и ретро, което отговаря на стиловите марки и работи добре за винарни или гостилници.

Свали Fabfelt Script
 

15. Alex Brush

Шрифт Alex Brush

Чист и класически шрифт, който е и удебелен, и четлив. Шрифтът е универсален, тъй като подходящ за различни видове дизайн, които ще подхождат на всяка марка.

Свали Alex Brush
 

16. Jullian

Шрифт Jullian

Шрифт в стил „четка“, който добавя модерно и релаксиращо усещане във вашия дизайн. Той е наличен във версии с файлов формат OTF, TTF и WOFF, което ви позволява да го използвате за уеб страници и други дизайни.

Свали Jullian
 

17. Aquiline Two

Шрифт Aquiline Two

С Aquiline Two можете да придадете винтидж усещане на вашия дизайн. Това е безплатен шрифт за лична и комерсиална употреба. Този шрифт може да оживи дизайните на антикварни или хоби магазини.

Aquiline Two разполага с 247 глифа и е наличен във формати на файлове WOFF и TTF.

Свали Aquiline Two
 

18. Travel November

Шрифт Travel November

Искате ли да добавите неформално и модерно усещане към вашия дизайн? Travel November е безплатен калиграфски шрифт, който имитира ръкописното писане. Той разполага с 105 глифа и е наличен във формати на файлове TTF и OTF.

Свали Travel November
 

19. The Hungry

Шрифт The Hungry

Още един безплатен калиграфски шрифт за лична и комерсиална употреба е The Hungry. Този шрифт с курсив има модерно усещане, което може да оживи хранителни списания и менюта.

Свали The Hungry
 

20. Lucien Schoenschrift CAT

Шрифт Lucien Schoenschrift CAT

Ако търсите безплатен калиграфски шрифт, който може да добави елегантност на вашите дизайни, разгледайте Lucien Schoenschrift CAT.

Този курсивен шрифт може да оживи вашите официални покани и дизайни със винтидж настроения. Lucien Schoenschrift CAT е безплатен за лична и комерсиална употреба.

Свали Lucien Schoenschrift CAT
 

21. Bilbo

Шрифт Bilbo

Bilbo е калиграфски шрифт, който е безплатен. Неговият стил на ръкопис е стеснен, но разбираем, дори когато се използва с главни букви.

Свали Bilbo
 

22. Aromia Script

Шрифт Aromia Script

Търсите ли игрив курсивен шрифт? Вижте Aromia Script, който е шрифт, свободен за употреба, включително за комерсиални цели. Можете да добавите декоративни елементи в текста си, като добавите отворени или затворени фигурни скоби ({ }), или квадратни скоби ([ ]).

Свали Aromia Script