Изпрати запитване Твоето уеб присъствие е важно!

5 причини да използвате система за управление на съдържанието (CMS)

5 причини да използвате система за управление на съдържанието (CMS)
Devnox Ltd. 17127 29.01.2019

Ако сайтът Ви е статичен, вероятно е време да се сбогувате с него и да се насочите към по-актуална съвременна CMS. Запознайте се с шест причини, поради които трябва да скъсате с този стар статичен сайт и никога повече да не се събирате с него.

Системите за управление на съдържанието (CMS) премахват стреса при управлението на Вашия уебсайт. Ако разполагате с такъв, повече от вероятно е той да попада в една от двете категории - или имате статичен уебсайт, което означава, че всички актуализации на сайта ви трябва да бъдат кодирани с помощта на стандартни техники за уеб програмиране, или вече имате изградена система за управление на съдържанието, с която сами можете да направите динамични актуализации на своите страници.

Освен че спестява време и пари, инвестирането в CMS предлага и безброй други предимства. Всъщност, тя може да се превърне в една от най-изгодните инвестиции в онлайн присъствието на вашия бизнес. Вижте някои от тези ползи, както и защо трябва да инвестирате в CMS.

КАКВО Е СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО?

Точно както подсказва името, системата за управление на съдържанието е софтуерно приложение или набор от взаимносвързани програми, което ви позволява да създавате и управлявате цифровото съдържание на уебсайта ви. С други думи, CMS ви дава възможност да качвате, редактирате и изтривате съдържание от уебсайт, без да се налага да знаете HTML, CSS или други езици за кодиране.

Някои примери за популярни CMS, са:

  • WordPress. WordPress се използва от повече от 30% от уебсайтовете в интернет, включително и от сайтове, като The New Yorker, BBC America, Forbes и The New York Times. WordPress предлага ненадмината лекота, когато става въпрос не само за управление на уебсайт, но и за създаване на професионални и ангажиращи уеб страници, всички на достъпна или дори безплатна цена. Освен това е надежден и гъвкав, тъй-като предлага изключителна производителност за вас и посетителите на вашия уебсайт.
  • Joomla. Joomla е втората най-използвана CMS след WordPress. Тя също е с отворен код, който ви позволява да създавате силни уеб страници, без да е необходимо да знаете езиците за кодиране.
  • Drupal. Drupal предлага всички предимства на типична CMS. Често я смятат за по-сложна от WordPress или Joomla, понеже е създадена от и предназначена за разработчици.

5 причини да използвате система за управление на съдържанието (CMS)

И така, кое е това нещо, което системата за управление на съдържанието предлага, а другите опции за уебсайта не? Добър въпрос! Ето ги и 6-те предимства от използването на CMS, които не са налични с другите опции за уеб сайтове.

Причини да ползвате CMS на вашият сайт

1. НЯМАТЕ ОПИТ В ПРОГРАМИРАНЕТО? НЯМА ПРОБЛЕМ!

Системите за управление на съдържанието, като WordPress, са създадени за потребители с малък или никакъв опит в програмирането. След едно професионално разработване на сайта ви от специалист в областта на уеб дизайна, вие лесно и просто ще се научите как да управлявате неговото действително съдържание.

Свободно може да добавяте и редактирате съдържанието на определени уеб страници, под формата на изображения и текст, с помощта на редактор на съдържанието, който наподобява Microsoft Word.

2. ЛЕСНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И ДОСТЪП

Системите за управление на съдържанието позволяват на множество хора не само да имат достъп до вашия уеб сайт, но и лесно да си сътрудничат по различни проекти. С индивидуалните си профили, те могат да добавят, редактират или актуализират съдържанието в сайта директно от собствените си компютри или устройства. Нещо повече! CMS съхранява цялото ви онлайн съдържание на едно място и то е достъпно за всеки, който има достъп до уебсайта, което означава, че вече не е необходимо да  изпращате различни файлове до различни хора.

И което е още по-хубаво, системите за управление на съдържанието са много удобни и за хората в движение. От всяко място можете да влизате обратно в уебсайта си. Всичко, от което се нуждаете е компютър, таблет или мобилно устройство и интернет връзка.

3. РАЗШИРЕНИ SEO ИНСТРУМЕНТИ И ПРИСТАВКИ

Системите за управление на съдържанието предлагат редица приставки и инструменти, които могат да помогнат на сайта ви да се класира по-добре в основните търсачки. Това не означава, че трябва да се отървете от своя екип за онлайн маркетинг, а по-скоро че тези инструменти могат да помогнат за прилагането на основна стратегия за увеличаване на онлайн трафика към сайта ви.

Други опции за уебсайтове, като редакторите WYSIWYG, не разполагат с инструменти и приставки, които да помогнат за оптимизиране на уеб съдържанието за големите търсачки. WordPress плъгините представят директни опции в самия интерфейс за включване на заглавия на уеб страници, мета описания, alt тагове и всички други елементи, които са необходими за оптимизирането на уебсайта ви в Google и други големи търсачки. Приставките ще ви изпратят известия, когато тези секции не са попълнени правилно.

Нещо повече, тези плъгини се актуализират редовно, за да могат да се адаптират към всякакви промени в основните търсачки, които могат да повлияят на класирането ви. В резултат на това, вашият уебсайт ще остане оптимизиран, независимо от изършваните актуализации или промени. По принцип CMS, особено WordPress, са единствените опции за уебсайтове, които позволяват лесно оптимизиране на сайта за търсачките, с използването на удобни за употреба приставки и инструменти в самия интерфейс за редактиране.

4. СИГУРНОСТ

В днешно време, последното нещо, което някой иска е уеб сайтът му да бъде хакнат. Това се отнася особено за собствениците на сайтове за електронна търговия. Уеб сайтовете могат да бъдат изключително уязвими, тъй като често биват набелязвани от хакери, които целят да откраднат лична информация.

Това обаче не стряска армията от разработчици и компютърни специалисти, които непрекъснато тестват системите за управление на съдържанието, за да защитят потребителите от всякакви потенциални заплахи за сигурността. Налични са безброй самостоятелно проектирани приставки и инструменти, които също целят да повишат безопасността на вашия уебсайт.

5. РЕНТАБИЛНА И ДОСТЪПНА ЦЕНА

Поддръжката на уебсайтове може да се окаже значителен разход, ако имате статичен уебсайт. Правенето на чести промени от уеб дизайнер или разработчик може да доведе до изникването на допълнителни разходи. Освен че излиза скъпо, най-вероятно ще трябва да изчакате няколко дни, за да видите актуализациите на сайта ви.

Инвестирането в система за управление на съдържанието може да ви спести време и пари. При наличието на такава система, вече няма да се налага да разчитате на уеб програмист, за да правите общи промени в сайта. Можете незабавно да направите тези промени сами, когато си поискате.

МИГНОВЕНА ПОДДРЪЖКА НА САЙТА

Без CMS, извършването на промени в уебсайта Ви, може да отнеме време и да е скъпо. Поддържането на сайта Ви обаче никога не е било по-лесно и по-бързо със CMS.

Системите за управление на съдържанието ви позволяват да качвате или променяте съдържанието с няколко прости кликвания върху бутона, вместо да преглеждате поотделно всички кодирани страници, за да направите необходимата корекция. Нещо повече! Само с още няколко кликвания, може незабавно да извършите всички общи актуализации и други изисквания за поддръжка, които запазват благосъстоянието на сайта Ви.

Улеснява се и поддръжката по елементите на дизайна на даден уебсайт. Системите за управление на съдържанието позволяват без кодиране и с минимални усилия да бъдат променяни визуалните компоненти на сайта. Най-хубавото е, че всичко това може да се случи мигновено от всяко устройство с интернет връзка.

Източник: Тheеdigital