Изпрати запитване Твоето уеб присъствие е важно!

Защо UX дизайна е от съществено значение за вашия уебсайт?

Devnox Ltd. 3487 07.02.2020

Готови сте да възстановите или актуализирате уеб сайта на компанията си и може би имате някои дизайнерски идеи или сте виждали някои функции, които искате да включите?! Преди да направите нещо, важно е да се уверите, че приоритет номер едно във вашия уеб дизайн е UX (потребителско изживяване). Доброто потребителско изживяване е огромен фактор за ангажиране на клиентите, реализиране на по-високи резултати и повече продажби.

И така, какво точно представлява UX и как трябва да го приложите към новия си уеб сайт? За да Ви помогне да подобрите ефективността на уеб сайта си, екипът ни за уеб дизайн си постави за цел подробно да проучи и установи защо UX е важен. Ще Ви предоставим и няколко съвета за това как уеб сайтът Ви да бъде по-лесен за използване. Разполагаме и с безплатен UX контролен списък, който в процеса на работа ще Ви помогне да планирате новия си сайт!

Какво представлява UX Design?

Като за начало, зад абревиатурата UX стои потребителското изживяване и се отнася за това как потребителят се чувства, мисли и действа, когато взаимодейства с уеб сайта, услугите и / или продуктите на компанията. Когато давате приоритет на UX, вие правите всичко възможно, за да осигурите положително изживяване на посетителите си. Това означава да се уверите, че посетителите могат лесно да се ориентират в уеб сайта ви, да намерят информацията или продуктите, които търсят, и да се ангажират удобно, независимо дали това включва да се свържат бързо с вас или лесно да направят покупка.

UX дизайн

Когато уеб сайт има страхотен UX дизайн, клиентите може дори да не го забележат. Дизайнът му е интуитивен и се отличава с ясна навигация и кратка последователност от действия, което позволява на вашия посетител да отиде точно там, където трябва. Освен това задачата, която води до постигането на поставената от уеб сайта Ви цел, (извършване на покупка, запитване за оферта и т.н.), е ясна и проста. Ако уеб сайтът Ви има лош UX дизайн, това е всичко, което потребителят ще забележи. Вместо едно безпроблемно изживяване, каквото е целта на уеб сайта, потребителите ще усетят раздразнение, опитвайки се да разберат какво да правят или къде да кликнат, докато погледите им се спират пред един лошо изложен или объркващ дизайн. (Сигурен съм, че всички са посещавали подобен уеб сайт. Не е приятно!)

UX за уеб сайтове далеч надхвърля създаденото от вас оформление или това да се уверите, че посетителите знаят къде и как да се свържат с вас. Става въпрос за предоставяне на преживяване, което е специално разработено за вашата целева аудитория или идеален клиент.

Защо UX Design е от съществено значение за успеха на вашия бизнес?

В основата си, UX-уеб сайтът е форма за обслужване на клиенти. Ефективният дизайн на UX предвижда проблемните места на потребителите и им предлага решение. Определянето на затрудненията, с които клиентът на вашия уеб сайт ще се сблъска, създава стойност. Как дизайнът на вашия уеб сайт ще го направи лесен и безпроблемен за използване, така че потребителите да могат постигнат желания от тях резултат? Загубата на продажба поради лошо UX се среща по-често, отколкото си мислите.

За разлика от физическите обекти, при които клиентът се посреща лично, може да задава въпроси лице в лице и да получава време с продуктите, уеб сайтът ви трябва да действа като ваш търговски представител. Началната ви страница поздравява посетителя, а оформлението и съдържанието му трябва да отговарят на всички въпроси, които клиентът ви има и да му предоставят инструкции, указващи каква е следващата стъпка, и всичко това, докато достигнете гласността, която да отразява вашия бизнес.

UX дизайн успех

Когато посетителят има добро преживяване във вашия уеб сайт, вероятността този посетител да стане лоялен клиент е по-голяма. (От друга страна, ако посетителите не могат да намерят нещо или не им харесва това, което виждат, те ще се насочат към вашите конкуренти.)

Например, ако сте адвокат и изграждате или актуализирате уеб сайта си, ще искате да поясните какво законодателство практикувате и да обясните защо сте правилният избор за посетителя си, като го улесните с провеждането на консултация. Ако бъдещ клиент посети уеб сайта Ви и не знае дали сте бракоразводен адвокат или адвокат по наказателни дела, не знае нищо за вас или не може лесно да си насрочи среща, той/тя ще напусне вашия сайт и ще намери друга опция. По същия начин, ако дизайнът на уеб сайта Ви е тромав, объркващ или непривлекателен, посетителят ще излезе от него, преди да научи каквото и да е за вашата адвокатска кантора.

Темата продължава в 5 стъпки за създаването на ефективен UX дизайн