Изпрати запитване Твоето уеб присъствие е важно!

Изработка на качествен уеб сайт

Изработка на качествен уеб сайт
Devnox Ltd. 1502 04.04.2017

При изработка на сайт, трябва да се вземат някои решения относно дизайна, които ще работят индивидуално за конкретния бизнес и ще задържат вниманието на потребителя.

Уеб дизайна трябва да бъде от най-добро качество за да е атрактивен за посетителите и така те да могат да се задържат за по-дълго на уеб сайта и съответно да станат клиенти. Уеб сайтът трябва да е удобен и лесен за навигация за потребителя.

Фокусирането върху качествения уеб дизайн ще допринесе за емоционален допир на потребителя с уеб сайта.

Избора на уеб дизайн компания, дизайнер

Обмислянето на избора на уеб дизайн компания или самостоятелен уеб дизайнер, които имат опит и солидно портфолио ще реши дали ще „излезе“ качествен уеб сайт.

За постигането на разбирателство между клиента и уеб дизайнера, което да доведе до качествен продукт се препоръчва внимателно и ясно разбрано обясняване на стратегията и тактиките които определят бизнеса.

Избор на уеб дизайн компания

Веднъж след като е създаден, уеб сайтът има нужда от поддръжка. Често трябва да се редактира съдържанието сайта и да се създават нови страници. Най-добрите сайтове са по поръчка, с други думи, специално написани с напълно различен код и функционалност от останалите в интернет пространството. Това включва:

Един от най-важните фактори за качествен уеб сайт е системата за новини, блог, която е желателно да бъде разширявана всекидневно.

Всички материали които се намират на уеб сайта трябва да бъдат специално изработени за него. Това са:

  • Уеб графики
  • Изображения
  • Текстове
  • Блог статии
  • Аудио
  • Видео

Използването на горе изброените от интернет намалява значително качеството на уеб сайта.

Качество на уеб сайта

Добрият уеб дизайн се изразява изцяло в съдържание на уеб сайта. Това е ключов фактор дали този сайт е поредният „сбор от интересни материали от интернет“ или качествено изработени материали, които се публикуват в интернет за първи път.

Качественият уеб сайт трябва да има ясно изразена цел, мисия, насока, съобщение, което да се разбира ясно и лесно от потребителя. Честността е ключов фактор за спечелване доверието на потребителя.

Качествените уеб сайтове се определят с думите честност, фокусиране, изчистеност, непредвидимост, иновации.

Качествен уеб сайт от Devnox Ltd.

Най-голямата грешка при изработката на уеб сайт е, че

Първо се прави дизайнът

След това написването на кода

Създаването на уеб сайта

И чак тогава се мисли за съдържание

Това спира процеса по цялостната изработка на последния й етап, а именно – запълването със съдържание.

За да се избегне този катастрофален момент, трябва да се действа именно в обратният ред:

Написване на качествено и уникално съдържание

Създаване на изображения и графики, подкрепящи текста

Ясна цел за структурата на уеб страниците

И тогава се изработва дизайна на база материалите, които ще се използват за запълването на съдържанието

И накрая се пише кодът

След това остава само да се напълнят всички уеб страници с качественото съдържание и изображенията

Това е формула, която работи в 100% от случаите. Също така се спестява много време, а при евентуална уговорка с компанията, която пише кода да пълни сайта със съдържание по време написването на кода намаля времето за изпълнение на цялостния проект с цели дни.

По този начин клиента, дизайнера и разработчиците на кода могат „да си представят картина, която да нарисуват“, а не да рисуват, докато се получи картина.

Интернет и качествения уеб сайт

Всеки ден в интернет пространството се пускат нови сайтове. Някои от тях са със 100% копирано съдържание от други уеб сайтове, други са 100% натурални, качествени и не съдържат нито едно копирано изречение. И в двата случая за да е успешен уеб сайта е нужно да се спазва едно единствено правило – развитие! Стотици хиляди сайтове биват открити и след това оставени на съдбата. Това е възможно най-лошият сценарий за един уеб сайт. Независимо дали съдържанието е качествено или некачествено, ако няма поддръжка и развитие посоката е само една – надолу!

За да се задържите на челни позиции в резултатите от търсачките трябва да давате качествена информация, които потребителите могат да оценят и най-важно да споделят с други потребители и така те да се връщат и да водят нови.

Йерархията на страниците в един качествен уеб сайт е проста и логична – на първата страница се публикува най-важната информация със съобщение до потребителя и после се разбива на отделни уеб страници с ясна и изразена насоченост.